E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26777
Lasīšanai: 2 minūtes

Vienoties par veicamajiem darbiem un saglabāt tos apliecinošus dokumentus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūlijā, 2022
Ivo

Automašīna remonta veikšanai tika nodota autoservisā. Starp pusēm netika noslēgts līgums vai vienošanās. Pēc darbu pabeigšanas autoserviss sastādīja rēķinu – remonta tāmi. Automašīnas īpašnieks atteicās maksāt par vienu remonta pakalpojumu, jo konkrēto pakalpojumu nebija lūdzis. Pārējie remonta pakalpojumi tika apmaksāti. Aizbraucot pakaļ automašīnai, autoserviss atteicās to atdot, kamēr nebūs samaksāta atlikusī daļa par veikto remontu. Vai autoservisam bija tiesības aizturēt automašīnu (izmantot CL noteiktās Aizturējuma tiesības), ja starp pusēm nepastāvēja rakstiska vienošanās un/vai līgums?

A
atbild:
19. septembrī, 2022
Signe Laizāne
LV portāls

“Pirmais solis, lai auto remonts nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, – jau sākumā vienoties par veicamajiem darbiem un iepazīties ar to izmaksām,” iesaka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC). Patērētājam attiecības ar servisu vēlams formēt rakstveidā, vienojoties, kādi pakalpojumi tiks sniegti, cik ilgā laikā, cik tas izmaksās utt. Var konkrēti norunāt, kādas detaļas tiks izmantotas remontā.

“Bez darījumu apliecinošiem dokumentiem un savstarpēji saskaņotas veicamo darbu tāmes klients riskē, ka serviss vienpusēji mainīs iepriekš panākto vienošanos.” Tāpēc PTAC iesaka ar pakalpojumu sniedzēju noslēgt līgumu un saglabāt darījumu apliecinošus dokumentus. “Optimālā situācijā klientam pēc servisa apmeklējuma vajadzētu saņemt darījumu apliecinošu dokumentu un paveikto darbu tāmi, kurā minētas remonta izmaksas un nomainīto detaļu numurs.”

Ieteicams vērsties PTAC, lai konsultētos (par konkrēto pakalpojumu sniedzēju, izskaidrojot, kādā veidā un kādas vienošanās tika veiktas pirms darbu uzsākšanas) un noskaidrotu labāko risinājumu tieši Jūsu gadījumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas