E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26734
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Uzturlīdzekļu samaksa

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūlijā, 2022
Didzis

Labdien. Esmu šķīries no sava bērna mātes. Saskarsmes tiesības ieguvu caur tiesu. Apgādības statusu ar nodokļu atvieglojumiem arī esmu izcīnījis uz savu vārdu. Alimentus maksāju regulāri. Māte bija iesniegusi iesniegumu uz Uzturlīdzekļu fondu, bija jāpierāda, ka spēju nodrošināt alimentus trīs mēnešus. Fonds noraidīja iesniegumu pēc trim mēnešiem, samaksāju 4. mēnesi, un 5. mēneša sākumā bērna māte atkal iesniedza iesniegumu Uzturlīdzekļu fondā, ka es nemaksāju. (Parasti samaksāju pēdējā mēneša dienā.) Vai tā nav maldināšana un ļaunprātīga rīcība, reizē mani padarot par parādnieku, kaut tāds neesmu? Bērnu regulāri ņemu pie sevis, nodrošinot visu nepieciešamo. Paldies.

A
atbild:
14. jūlijā, 2022

Parādnieks Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 1. panta 2. punkta izpratnē ir vecāks, kuram ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, tiesas nolēmumu vai notariālo aktu, kas ietver vienošanos par periodiskiem uzturlīdzekļu maksājumiem un izpildāms tiesas spriedumu izpildes kārtībā (turpmāk – vienošanās par uzturlīdzekļiem), noteikts pienākums maksāt uzturlīdzekļus bērna uzturam un kura vietā uzturlīdzekļi tiek izmaksāti no Uzturlīdzekļu garantiju fonda.

Ja jūs neesat iekļauts parādnieku reģistrā un Uzturlīdzekļu garantijas fonds jūsu vietā uzturlīdzekļu izmaksu neveic, tad jums nav pamata raizēties par bijušās sievas rīcību. Jūsu pienākums ir veikt minētos maksājumus savlaicīgi. Attiecībā uz “maldināšanu un ļaunprātīgu rīcību” paskaidrojam, ka bijušajai sievai ir tiesības vērsties ar iesniegumu jebkurā iestādē. Iesnieguma pamatotību iestāde izvērtē patstāvīgi.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas