E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26495
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Par ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2022
M.

Labdien! Ir pieņemts tiesas lēmums par ZTI iesniegto pieteikumu apmierināšanu, izsoles akta apstiprināšanu un ieguvēja īpašumtiesību nostiprināšanu. Kā var iestāties valdījumā? Iesniedzot prasību tiesā (ieguvējam)? Vai jālūdz ZTI, lai to izdara? Ko tieši vajag norādīt pieteikumā? Vai ir kāds paraugs, vai iesniegums var būt brīvā formā? Paldies!

A
atbild:
06. jūlijā, 2022
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Līna Lontone, sabiedrisko attiecību speciāliste

Lēmumu par ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā pieņem tiesa. Kad tiesā iesniegts pieteikums par izsoles akta apstiprināšanu un īpašuma tiesību nostiprināšanu uz jaunā īpašnieka vārda, ieguvējam ir tiesības lūgt tiesai lemt arī par ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā. Pieteikuma iesniegšanu regulē Civilprocesa likuma 48.3 nodaļa, kas paredz, ka pieteikums par nekustamā īpašuma ieguvēja ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā iesniedzams tiesai, kas apstiprinājusi nekustamā īpašuma izsoles aktu (CPL 613. pants), pēc tam, kad lēmums par izsoles akta apstiprināšanu ir stājies spēkā.

Pieteikumā par nekustamā īpašuma ieguvēja ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā norāda 394.10 pantā prasīto, tas ir, informācija par nekustamo īpašumu, kura valdījumā ievešana veicama, un ieguvēju, kā arī, ja tiek lūgta ievešana valdījumā nekustamā īpašumā, kurā telpas tiek lietotas uz iepriekš noslēgta īres līguma pamata, tad pieteikumam pievieno panta otrajā daļā norādītos dokumentus.

Pieteikumu tiesā par ievešanu nekustamā valdījumā iesniedz nekustamā īpašuma ieguvējs.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas