E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26249
Lasīšanai: 2 minūtes

Kāds ir slimības pabalsta pieprasīšanas termiņš

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. maijā, 2022
Jānis

Labdien! Savas neuzmanības dēļ esmu nokavējis vairāku darba nespējas pabalstu izmaksu, jo neiesniedzu pieprasījumu VSAA. Elektroniski VSAA var pieprasīt slimības pabalsta izmaksu par pēdējos 6 mēnešos noslēgtajām slimības lapām. Darbnespēju lapu sarakstā latvija.lv portālā man uzrādās vairākas slēgtas 2020. un 2021. gada B slimības lapas, kuras nav iesniegtas VSAA. Vai ir kāds veids, kā atgūt šos pabalstus? Cik saprotu, mana situācija ir likuma “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” 25. pants: pabalstu pieprasa sešu mēnešu laikā no apdrošināšanas gadījuma iestāšanās dienas.

A
atbild:
24. maijā, 2022
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Lilita Veidemane, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Saskaņā ar likuma “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” 25. panta pirmo daļu slimības pabalsts jāpieprasa sešu mēnešu laikā no apdrošināšanas gadījuma iestāšanās dienas, t. i., no pirmās darbnespējas dienas.

Tas nozīmē: ja iesniegumu slimības pabalsta piešķiršanai VSAA iesniedz vēlāk nekā sešu mēnešu laikā no apdrošināšanas gadījuma iestāšanās dienas (pirmās darbnespējas dienas), tad ir nokavēts slimības pabalsta pieprasīšanas termiņš, līdz ar to slimības pabalsta piešķiršana tiks atteikta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas