E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26117
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kā sazināties ar dzīvokļu īpašniekiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. aprīlī, 2022
Lisa

Papildinājums Nr. 26108. Zinām, ka jābūt 100% piekrišanai zīmei “Privātīpašums”. Bet mums divi īpašnieki ir bez kontaktiem.

A
atbild:
28. aprīlī, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Jūsu iepriekšējais jautājums N. 26108 bija par nesaskaņām kopīpašumā esošās zemes lietošanā. Ja ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu ir noteikta kārtība, kādā dzīvokļu īpašnieki lieto kopīpašumā esošo daļu (ir izveidotas autostāvvietas), tad izveidotajās autostāvvietās ir tiesības novietot transportlīdzekļus tikai personām, kurām šādas atļaujas ir piešķirtas.

Uz jūsu gadījumu ir attiecināms Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta otrās daļas 2. punkts par kopīpašuma daļas lietošanas kārtības noteikšanu dzīvokļu īpašnieku starpā.

Dzīvokļa īpašuma likuma 17. panta 7.1 daļa nosaka: lai pieņemtu lēmumu par šā likuma 16. panta otrās daļas 2. punktā minētajiem jautājumiem, nepieciešams “par” balsojums vismaz no trijām ceturtdaļām visu dzīvokļu īpašnieku.

Lai noskaidrotu īpašniekus dzīvokļiem, ieteiktu vērsties pie mājas pārvaldnieka.

Informācija, kam pieder kādi īpašumi, ir redzama zemesgrāmatas mājaslapā šeit. Ieejot sadaļā “meklēt īpašumu”, jāatzīmē sadaļa “pēc adreses”. Atrodot konkrēto īpašumu, jāatzīmē ieskatīšanās atsevišķā īpašuma nodalījuma daļā, atzīmējot 2. daļu “Ziņas par nekustamā īpašuma īpašnieku”.

Ja jūs zināt meklējamās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu, varat izmantot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sniegto pakalpojumu. Pakalpojuma ietvaros jūsu sagatavotu vēstuli PMLP nosūtīs meklējamam adresātam ierakstīta pasta sūtījuma veidā uz personas deklarēto, reģistrēto vai ārvalstī norādīto dzīvesvietas adresi, par kuru ziņas ir iekļautas Fizisko personu reģistrā. PMLP jūs rakstveidā informēs par vēstules nosūtīšanas datumu, kā arī par to, ja gadījumā vēstule PMLP tiks saņemta atpakaļ, kā nesaņemts sūtījums.

Vairāk informācijas par PMLP sniegto pakalpojumu var atrast šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas