E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2573
Lasīšanai: 2 minūtes

Par kopīpašuma problēmām

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūlijā, 2013
Ēvalds Malahovskis

Diviem kopīpašniekiem Oritai Puriņai un Laimai Malahovskai kopīpašumā pieder zemesgabals Cēsīs, kadastra Nr.42010030715. Orita Puriņa savu domājamo daļu 1/2,1560 m2, nav ierakstījusi zemesgrāmatā un kategoriski atsakās to darīt. Uz zemesgabala atrodas Laimai Malahovskai piederošas dzīvojamās mājas - mantotā, kadastra Nr.4201003715004, un jaunuzceltās – kadastra Nr.42010030715001. Jautājums šāds: vai Orita Puriņa drīkst prasīt piespiedu zemes nomas maksu? Kāds pants šīs attiecības regulē? Orita Puriņa savas īpašuma daļas, arī māju, kurā dzīvo jau 36 gadus, kategoriski atsakās ierakstīt zemesgrāmatā, jo neviens likums viņai to neuzliekot par obligātu pienākumu.

A
atbild:
23. jūlijā, 2013
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jūsu vēlme noskaidrot ar kopīpašumu saistītās tiesības un pienākumus ir atzīstami vērtējama. Vienlaikus jāatzīst, ka jautājumu par konkrētu kopīpašumu un ar to saistītajām problēmām Jūs uzdodat atkārtoti, ikreiz papildinot situācijas izklāstu ar jaunu informāciju. Vienā no abām iepriekš Jums jau sniegtajām atbildēm zvērināts advokāts kā vienu no risinājumiem norādīja: ja abi kopīpašnieki nevar vienoties par īpašuma lietošanu, tie var vērsties tiesā ar prasību par lietošanas kārtības noteikšanu.

Vēršam uzmanību, ka neredzot dokumentus un, pamatojoties tikai uz vienas puses informāciju, e-konsultācijā publiski iztirzāt privātu situāciju ir nevēlami un nekorekti. Ja vēlaties risināt ar konkrētu kopīpašumu saistītās problēmas, iesakām Jums tomēr ar dokumentiem vērsies pie jurista.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas