E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25027
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Ja ārsts atsakās izrakstīt recepšu medikamentus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2021
Viesturs

Labdien! Vai ģimenes ārsts var atteikties izrakstīt recepti zālēm, kuras lietoju vairākus gadus (un jūtos labi)? Iemesls: atteicos no asins analīzēm no vēnas (jo nav sūdzību par veselību un nav pieņemama asins nodošana). Paldies!

A
atbild:
19. janvārī, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Recepšu medikamentu izrakstīšanas kārtību regulē “Recepšu veidlapu izgatavošanas un uzglabāšanas, kā arī recepšu izrakstīšanas un uzglabāšanas noteikumi”.

Vienlaikus Zāļu valsts aģentūra norāda, ka par zāļu pareizu lietošanu vienmēr jākonsultējas ar ārstu un farmaceitu. Recepšu zālēm ārsts noteiks jums vispiemērotāko zāļu lietošanas biežumu un devu, savukārt farmaceits paskaidros visu, kas jāievēro, lietojot un uzglabājot zāles.

Ļoti svarīgi ir zāles lietot saskaņā ar lietošanas instrukcijā sniegtajiem norādījumiem, jo patvaļīga zāļu lietošana var ne tikai būt neefektīva, bet arī izraisīt nepatīkamas un pat veselībai bīstamas blakusparādības. Visbiežāk pieļautās kļūdas zāļu lietošanā rodas, neievērojot noteikto zāļu lietošanas biežumu un daudzumu, kā arī patvaļīgi kombinējot atšķirīgas zāles.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas