E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24934
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Vai pašvaldība apmaksā neprivatizēta dzīvokļa remontu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2021
Kristiāna

Labdien! Vai pašvaldība ir tiesīga remontēt un uzlabot tehnisko un kosmētisko stāvokli neprivatizētam dzīvoklim, tai skaitā ierīkot jaunu ūdens vadu, jaunu kanalizācijas pieslēgumu? Izbūvēt jaunu tualetes telpu un tā tālāk? Dzīvoklis atrodas daudzdzīvokļu mājā, bet katram ir sava ieeja, savs ūdens pieslēgums un kanalizācijas pieslēgums, katrs iedzīvotājs ir maksājis pats par pieslēgumiem, un pašvaldība atbild, ka ir tiesīga tērēt līdzekļus pieslēguma izbūvēm un remontam neprivatizētam dzīvoklim. Vai sanāk, ka savulaik mums visiem nevajadzēja privatizēt dzīvokļus un par tiem atbildētu un tos remontētu pašvaldība par pašvaldības līdzekļiem? Vai tomēr ieguldītie līdzekļi no pašvaldības puses būtu jāsedz īrniekam, kurš savulaik ir noslinkojis un nav privatizējis dzīvokli?

A
atbild:
13. decembrī, 2021
Rīgas pilsētas pašvaldība
Gita Smogorževska, Pārvaldīšanas uzraudzības nodaļas vadītāja

Nezinot detalizētāk konkrēto situāciju un pašvaldību, sniedzam vispārinātu atbildi.

Rīgas pilsētas pašvaldība skaidro: lai izvērtētu turpmāko rīcību ar Rīgas valstspilsētai piederošu atbrīvojušos dzīvokli, departaments to apseko un sastāda dzīvokļa atjaunošanas/remonta tāmi. Tiek vērtēts, vai ir lietderīgi dzīvokļa atjaunošanā ieguldīt pašvaldības finanšu līdzekļus. Atjaunošanas summai ir jāatbilst zināmiem kritērijiem, to pārsniegšanas gadījumā jautājumu skata Rīgas domes komisija un tiek pieņemts lēmums par brīvās platības nodošanu atsavināšanai.

Ja pašvaldība ir atzinusi, ka dzīvoklis ir remontējams, iespēju robežās tiek uzlabots dzīvokļa plānojums, tas tiek labiekārtots un izbūvētas atbilstošas inženierkomunikācijas.

Daudzdzīvokļu mājā nevar būt vairāki pieslēgumi pilsētas ūdensvada un kanalizācijas tīkliem.

Jau izīrētajiem pašvaldības dzīvokļiem pašvaldība atsevišķos gadījumos veic atsevišķus remontus personu lokam, kuri ir maznodrošināti un atbilst kritērijiem palīdzības sniegšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas