E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24598
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
2
2

Covid-19 infekcijas izplatību ierobežojošie pasākumi pirmsskolas izglītības iestādēs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. oktobrī, 2021
Larisa

Labdien! Tagad mūsu pirmsskolas iestādes garderobē aizliedza ienākt mammai vai tētim, lai palīdzētu bērnam ģērbties. Septembra sākumā garderobē varēja atrasties divi vecāki, tagad neatļauj nevienam. Vai tas ir kāds jauns likums, vai to ieviesa pati iestāde? Ar cieņu.

A
atbild:
02. novembrī, 2021

Pirmsskolas izglītības iestādes atrodas attiecīgās pašvaldības pārziņā (atbilstoši likumam “Par pašvaldībām).

Likumi pēc savas būtības ir vispārīgi, uz likumu bāzes tālāk tiek izstrādāti konkrēti Ministru kabineta noteikumi, pašvaldību saistošie noteikumi.

Kā arī pēc MK noteikumu pieņemšanas, katra pašvaldība sasauc domes sēdes un paziņo pakļautajām iestādēm par jaunajiem noteikumiem attiecīgo iestāžu vadītājiem (skolu, sporta skolu, pirmsskolas izglītības iestāžu un citiem).

Patlaban valstī ir noteikta ārkārtējā situācija, un ir spēkā Ministru kabineta rīkojums Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, kas stājies spēkā 09.10.2021., tas ir pieņemts leģitīmi, ievērojot noteiktās procedūras un tiesību normas, līdz ar to tas ir saistošs un jāievēro visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Kā arī Latvijā ir spēkā MK noteikumi “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kuros jau ir noteikti konkrēti drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai arī pirmsskolas izglītības iestādēs.

Savukārt šie noteikumi ir izstrādāti, pamatojoties likumā “Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”.

Lai precizētu esošo ierobežojumu izcelsmi un pamatotību konkrētajā pirmsskolas izglītības iestādē, Jums ir jāvēršas pie vadītājas. Visi ierobežojumi ir pieņemti, vadoties arī no konkrētās pirmsskolas izglītības iestādes uzbūves īpatnībām, piemēram, ģērbtuvju platības, kā arī to vēdināšanas iespējām un citiem praktiskiem aspektiem, kas ietekmē Covid-19 izplatību.

Ņemot vērā bērnu intereses (atbilstoši “Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajam”), Jūs vienmēr varat runāt ar pirmsskolas iestādes grupas audzinātāju, lai rastu kopīgu risinājumu, konkrēti Jūsu bērnam atbilstošu, ievērojot valstī noteiktos (iepriekš uzskaitītos) Covid-19 infekcijas izplatību ierobežojošos pasākumus.

Materiāli par Covid-19 infekcijas izplatību ierobežojošajiem pasākumiem meklējami LV portālā šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas