E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24406
Lasīšanai: 2 minūtes

Maksas autostāvvietu ierīkošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. oktobrī, 2021
Inita

Kāpēc dzīvojamā iekšpagalmā Rīgā, Gaigalas ielā 21a, ir izveidots maksas stāvlaukums pie veikala “Beta”, kurā dienas laikā iebrauc trīs auto, bet vietējiem iedzīvotājiem nav vietas, kur novietot savus auto? Izbraucot ārā no pagalma un iebraucot tajā iekšā, nedrīkst veikt “kreiso pagriezienu”. Saprotams, Rīgu grib pārvērst par bardaku. Kurš par to atbild?

A
atbild:
26. oktobrī, 2021

Sākotnēji šajā jautājumā ir jāvērtē divi dažādi aspekti. Ja veikals “Beta” savā īpašumā ir izveidojis maksas stāvvietu (klientiem vai pārējiem), tad šāda rīcība ir saskaņota ar vietējo pašvaldību un realizēta, pamatojoties saskaņotajā būvprojektā. Katram zemes īpašniekam vai tiesiskajam lietotājam ir tiesības noteikt satiksmes organizēšanas kārtību savā īpašumā. Savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos auto novietošanas kārtību sava zemes īpašuma robežās var noteikt saskaņā ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu.

Par “kreisā pagrieziena” manevra veikšanu, izbraucot no dzīvojamās zonas (pagalma), paskaidrojam, ka, visticamāk, šāda rīkojuma ceļa zīme ir uzstādīta, izvērtējot satiksmes drošību (lai neapdraudētu ceļu satiksmi šajā posmā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas