E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24228
Lasīšanai: 2 minūtes

Transportlīdzekļu novietošana dzīvojamā zonā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2021
Igors

Labdien! Es dzīvoju ielā, kur uzstādīta ceļa zīme “Dzīvojamā zona”. Tur notiek kustība abos virzienos, bet uz ceļa pa vidu nav nekādas svītras, kura ierobežo kustību abos virzienos. Šī iela nav pārāk plata, pat nav trotuāra gājējiem. Pa šo ielu mierīgi abos virzienos var pabraukt viens mikroautobuss, var teikt, ka ceļa apmaļu nav, par tām kalpo 50 cm plats grāvis. Pēc tam uzreiz aug zāle, kas skaitās zaļā zona. Vai šādā ielā var novietot autotransportu uz ilgu laiku, teiksim, uz nakti, ja 80% transportlīdzekļa atrodas uz ielas braucamās daļas? Šādi novietotas mašīnas ļoti apgrūtina citu autobraucēju kustību.

A
atbild:
18. oktobrī, 2021

Saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 2.11. punktu dzīvojamā zona ir apbūvēta teritorija (dzīvojamais masīvs, atpūtas vieta) vai tās daļa, kurā iebraukšana apzīmēta ar 533. ceļa zīmi, bet izbraukšana – ar 534. ceļa zīmi.

Saskaņā ar minētās normas 141. punktu transportlīdzekļu stāvēšana dzīvojamās zonās atļauta tikai speciāli paredzētās stāvvietās. Ja tādu stāvvietu nav vai ja tās ir aizņemtas, transport­līdzekļu stāvēšana atļauta tikai vietās, kur tas netraucē gājēju pārvietošanos vai citu transportlīdzekļu braukšanu. Tādējādi dzīvojamās zonas teritorijā ir atļauts novietot transportlīdzekļus tā, lai to novietošana netraucētu citu transportlīdzekļu un gājēju pārvietošanos. Savukārt transportlīdzekļa novietošana zaļajā zonā (ja šāda teritorija ir atzīstama par zaļo zonu) nav pieļaujama.

Papildu skaidrojumu jūs varat lasīt arī LV portāla rakstā “Nedrīkst novietot auto vietās, kur aug vai būtu jāaug zālei”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas