E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23868
Lasīšanai: 2 minūtes

Teritorijas apbūve

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. augustā, 2021
Vik

Vai likums ļauj novietot automašīnas uz pašas kaimiņu zemesgabala robežas Rīgā, privātmāju rajonā? Kaimiņi novieto automašīnas tieši uz mūsu kopējā zemesgabala robežlīnijas. Turklāt viņi izbūvēja savu zemesgabalu ar bruģakmeni līdz pat mūsu robežlīnijai. Vai likums ļauj izbūvēt bruģakmeni līdz pat kaimiņu robežlīnijai? Kā arī izmest atkritumus tvertnē, ko viņi novietojuši uz robežlīnijas? Rīga, privātmāju rajons. Vienoties ar kaimiņiem neizdevās.

A
atbild:
13. augustā, 2021

Atkarībā no tā, kāda ir minētā teritorija (kādi tiesību akti ir piemērojami konkrētajā situācijā), ir iespējams noskaidrot transportlīdzekļu novietošanas tiesiskumu, t. i., vai šajā teritorijā ir piemērojami Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumi Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” (tostarp ceļu satiksmes noteikumi dzīvojamajā zonā).

Ja attiecīgajā teritorijā minētie noteikumi nav piemērojami, tad zemes īpašnieks ir tiesīgs novietot transportlīdzekļus savā īpašumā pēc saviem ieskatiem. Attiecībā uz būvniecības darbiem (teritorijas ietvju un brauktuvju izbūve) paskaidrojam, ka šādas darbības ir tiesiskas, ja būvniecības darbi ir veikti saskaņā ar būvvaldes akceptēto būvprojektu un ir saņemta būvatļauja.

Tā kā transportlīdzekļi ir kustamā manta, tad to novietošana īpašnieka teritorijas robežās (nepārkāpjot tās) nav ierobežojama.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas