E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23496
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ja sliktais ceļš ietekmē mājas tehnisko stāvokli

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2021
Aleksandrs

Jautājums par ceļa seguma remontu Rīgas pašvaldībā. Situācija ir šāda: es esmu viens no vairākiem privātmāju īpašniekiem Rīgas mikrorajonā, ielā, pa kuru brauc trolejbusi. Pēdējos gados ceļa segums brauktuvei ir ļoti degradējies, un, trolejbusiem braucot garām mājām un trāpot bedrēs vai uz lūkām, rodas stipras vibrācijas. Iepriekšējos gados tas radīja vibrācijas, kas bija nosacīti ciešamas, šogad tās jūt pa visu māju, pat 30 m attālumā no ceļa. Trauki un logi trīc, no rītiem gulēt nav iespējams, jo otrais stāvs trīc vēl vairāk. Rīģipša griestos savienojuma vietās sāk parādīties plaisas (ne tikai man, bet arī kaimiņiem). Kādas darbības veiktas: gan es, gan kaimiņi informēja RDSD par šīm problēmām vēl pavasarī, eksperti apsekoja ceļu un konstatēja, ka transportam bīstamību tas nerāda, tā ka ārkārtas remonta nebūs. Tālāk bija sarakstīts iesniegums, savācot 24 parakstus no privātmāju īpašniekiem vai īrniekiem par iepriekšminētām problēmām, un iesniegts RDSD. No RDSD saņemts atteikums. Īsumā: vajag taisīt projektu komunikācijām pirms remonta, naudas nav, visa nauda novirzīta ielām, kas tiek būvētas ar ES līdzfinansējumu, iela ir maznozīmīga, un tuvākajos gados neviens neko tur nedarīs. Vienīgi veiks bedrīšu remontu (ko darīja arī pirms tam, bet tas problēmu nekādi neatrisina). Sanāk, ka privātmāju īpašnieki ir ķīlnieki šajā situācijā. Saviem spēkiem labot nedrīkst, dome negrasās neko darīt, atliek vien ciest nenormālu diskomfortu (kas radies sliktas ceļu uzturēšanas dēļ) un cerēt, ka plaisas neies pa māju fundamentiem un ka remonts nebūs pilnīgi pagalam tuvākajā gadā vai divos. Ko darīt šādā situācijā, un kā var piespiest pašvaldību pildīt savus pienākumus pret cilvēkiem, kas maksā diezgan lielu NĪN, kā arī IIN Rīgas domei?

A
atbild:
18. jūnijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls
Rīgas dome
Mārtiņš Vilemsons, Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja p. i.

Rīgas dome norāda, ka uz jautājumu grūti atbildēt, nezinot adresi. Jārēķinās, ka pilsētā ir daudz vajadzību un visam uzreiz naudas nepietiek, tāpēc prioritāri līdzekļi tiek novirzīti objektiem, kas skar plašāku iedzīvotāju loku.

Jums varētu ieteikt Rīgas domē vērsties ar eksperta slēdzienu par to, ka brauktuves sliktais stāvoklis ietekmē māju. Vēl ir iespējama tiesvedība pret Rīgas domi par ceļu uzturēšanu sliktā stāvoklī, kas ietekmē mājas tehnisko stāvokli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas