E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23486
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
3
1
3

Kad jāsāk maksāt komunālie rēķini par izsolē iegādātu dzīvokli

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2021
Anna

Labdien! Esam iegādājušies ZTI izsoles dzīvokli. Mājās apsaimniekotājs mums uzrakstījis rēķinu par periodu, kopš tiesa lēma un tika veikts ieraksts zemesgrāmatā. Rēķins kopā ar vecā īpašnieka parādiem. Vai tas ir tiesiski? Kaut arī uzrādījām dzīvokļa nodošanas aktus ar skaitītāju rādījumiem, Rīgas namu pārvaldnieks to nav ņēmis vērā, un rēķini tagad jānomaksā par 2–3 mēnešiem, kad reāli tur neesam dzīvojuši. Ko mēs varam darīt, lai nebūtu jāmaksā sveši parādi?

A
atbild:
17. jūnijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 10. panta trešā daļa noteic, ka dzīvokļa īpašniekam ir pienākums norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu (piemēram, apkure, aukstais ūdens, kanalizācija, sadzīves atkritumu izvešana).

Pēc nekustamā īpašuma ierakstīšanas zemesgrāmatā uz ieguvēja vārda jaunajam nekustamā īpašuma ieguvējam ir pienākums segt komunālos maksājumus. Vecā īpašnieka pienākums segt komunālos maksājumus izbeidzas ar brīdi, kad likumīgā spēkā stājas zemesgrāmatu tiesneša lēmums par izsoles akta apstiprināšanu.

Juridiski dzīvokļa īpašnieka izdevumi, kas ir saistīti ar komunālajiem pakalpojumiem, dzīvokļa apsaimniekošanas maksu u. c. maksājumiem, gulstas nevis uz dzīvokli vai īrnieku, bet gan uz dzīvokļa īpašnieku.

Lai nebūtu jāmaksā sveši parādi, jums apsaimniekotājam būtu jāiesniedz iesniegums un dokumenti, kas apliecina, kopš kura laika esat dzīvokļa īpašnieks un kopš kura brīža jums ir jāsāk maksāt komunālos maksājumus, apsaimniekošanas maksu u. c.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas