E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23410
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Ārvalstī gūtais ienākums ir jādeklarē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2021
Kriss

Labdien! Man ir jautājums par nodokļiem saistībā ar konvenciju starp Latviju un ASV par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Vai un kādā apmērā Latvijas rezidentam kā privātpersonai un saimnieciskās darbības veicējam Latvijā būtu maksājami nodokļi, ja šī privātpersona atrodas Latvijā, bet attālināta darba ietvaros kā privātpersona vēl sāk saņemt autoratlīdzību no uzņēmuma ASV par saviem autordarbiem, kuri ar šī uzņēmuma starpniecību realizēti ASV teritorijā un par kuriem šis uzņēmums, balstoties uz likuma “Par Latvijas Republikas un Amerikas Savienoto Valstu konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem” 12. pantu, jau samaksā 10% nodokli no autora atlīdzībām par labu savai valstij?

A
atbild:
06. jūlijā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja fiziskā persona ir saņēmusi autoratlīdzību (honorāru) ārvalstī, tai ir pienākums iesniegt gada ienākumu deklarāciju, ārvalstī gūto ienākumu norādot gada ienākumu deklarācijas pielikumā D2 “Fiziskās personas (rezidenta) ārvalstīs gūtie ienākumi”. (Ministru kabineta noteikumi Nr. 662 “Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarācijām un to aizpildīšanas kārtību”.)

Iesniedzot deklarāciju par ārvalstīs gūto ienākumu, nepieciešams dokuments no ārvalsts nodokļu administrācijas, ka ir samaksāts nodoklis ārvalstīs, lai var vērtēt, vai ir jāmaksā nodoklis Latvijā.

No šā gada 1. jūlija ir izmaiņas autoratlīdzības nodokļos, autora kā nodokļu maksātāja pienākumi atkarīgi no izvēlētā nodokļu režīma. Tas, kā nodokļu režīmi izmantojami konkrētā situācijā, jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas