E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8704
Lasīšanai: 2 minūtes

Par zīmoga nepieciešamību uz obligātās veselības pārbaudes kartes

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. janvārī, 2016
Sanita

Vai nosūtot darbinieku uz obligāto veselības pārbaudi, OVP kartē obligāti jābūt iestādes zīmoga nospiedumam? MK noteikumos "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība" noteikts, ka zīmogs lietojams, ja tas paredzēts normatīvajos aktos. Arodārsts atsakās pieņemt OVP karti bez zīmoga, jo noteikumu 3.pielikuma formā ir vārds "zīmogs", lai gan MK noteikumos "Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude" tekstā atsauces uz zīmoga nepieciešamību nav.

A
atbild:
19. janvārī, 2016

2009.gada 10.marta Ministru kabineta noteikumu Nr.219 “Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude” (turpmāk – Noteikumi) 20.punktā ir noteikts, ka, nosūtot uz veselības pārbaudi, darba devējs izsniedz nodarbinātajam un personai pirms darba tiesisko attiecību vai valsts civildienesta tiesisko attiecību uzsākšanas veselības pārbaudes karti divos eksemplāros, iepriekš aizpildot veselības pārbaudes kartes I sadaļu “Norīkojums uz obligāto veselības pārbaudi”.

Noteikumu 3.pielikumā ir pievienota forma „Obligātā veselības pārbaudes karte”, kurā iekļautas obligātās sastāvdaļas, t.sk. arī „Zīmogs”, kas ir jāaizpilda.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas