E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23275
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kur drīkst novietot būvgružus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2021
Olegs

Labdien! Cik tālu no kaimiņa žoga drīkst novietot būvmateriālu kaudzi, malku utt.? Vai būvmateriālu kaudzi var uzskatīt par būvi? Vai ir nepieciešama atļauja no būvvaldes? Cik dziļi var ierakt zemē, lai tā netiktu uzskatīta par būvi? Paldies!

A
atbild:
20. maijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Ar šiem jautājumiem jums būtu jāvēršas vietējā pašvaldībā un jānoskaidro, kādi ir teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi.

LV portāls jau skaidroja, ka Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 34 “Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi” 14.3. punktā ir noteikts, ka nevienu teritoriju nedrīkst izmantot šādiem nolūkiem: vākt, uzkrāt vai glabāt atkritumus (tostarp metāllūžņus, būvgružus, krāmus, lupatas u. tml.) vai piesārņotu grunti (izņemot piesārņotas grunts novietošanu īpaši paredzētā vietā attīrīšanai vai poligonā), izņemot šim nolūkam speciāli paredzētas novietnes saskaņā ar atkritumu apsaimniekošanu regulējošajiem normatīvajiem aktiem.

Tas nozīmē, ka īslaicīgi būvgružus var izvietot sava īpašuma teritorijā līdz to izvešanai, bet tos nedrīkst turēt ilglaicīgi. Celtniecības būvgružiem ir speciāli konteineri, kur tie ir jāievieto, lai atkritumu apsaimniekošanas kompānijas tos izvestu.

Veicot ēkas nojaukšanu, ir jāņem vērā būvvaldē saskaņotā būvniecības dokumentācija un darba organizācijas projekts, kuram pievienots būvlaukuma plāns. Darba organizācijas projektā tiek noteiktas darbības, ko atļauts veikt būvniecības laikā (piemēram, noteiktā vietā novietot būvgružu konteineru, izvietot būvmateriālus u. tml.).

Būves iedala trīs grupās atkarībā no būvniecības sarežģītības un iespējamās ietekmes uz vidi. Pirmā ir zemākā, bet trešā ir augstākā grupa. Ēku un inženierbūvju iedalījums grupās noteikts Ministru kabineta noteikumu Nr. 500 “Vispārīgie būvnoteikumi” 1. pielikumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas