E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23098
Lasīšanai: 3 minūtes

Par iespējām saņemt palīdzību jāinteresējas sociālajā dienestā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. maijā, 2021
Alberts

Labdien! Kur vērsties jaunajai mātei (24 g. v.) ar bērnu (6 g. v.), lai lūgtu dzīvesvietas piešķiršanu? Māte ar bērnu šobrīd dzīvo pie vecmammas, kura mēģina pārdot dzīvokli, kurā visi kopā dzīvo. Māte strādā, bet līdzekļi neatļauj izmantot kredītiespējas dzīvokļa pirkšanai, jo ir izmaksas sakarā ar bērna audzināšanu utt. Pati māte un arī bērns ir hroniski astmatiķi. Dzīvo Lazdonā, kur arī vēlas iegūt dzīvesvietu. Bet jau pāris gadus situācija nemainās, kaut arī viņi atrodas rindas sākumā. Lūdzu, dodiet padomu.

A
atbild:
07. maijā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Par sociālo palīdzību saviem iedzīvotājiem gādā pašvaldība. Likums “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteic, kuras personas ir tiesīgas saņemt palīdzību dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā, kā arī kārtību, kādā iedzīvotāji tiek uzņemti rindā.

Ar mājokli steidzami palīdz personām, kurām neatliekami sniedzama palīdzība (īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir cietusi terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā).

Pirmām kārtām ar dzīvojamo telpu nodrošināmas trūcīgas personas, maznodrošinātas personas, kuras sasniegušas pensijas vecumu vai ir personas ar invaliditāti, maznodrošinātas personas, ar kurām kopā dzīvo un kuru apgādībā ir vismaz viens nepilngadīgs bērns, aizgādnībā esoša persona, maznodrošināta pensijas vecumu sasniegusi persona vai maznodrošināta persona, kura ir persona ar invaliditāti, bez vecāku gādības palikuši bērni – pēc tam, kad bērns sasniedzis pilngadību un beigusies viņa ārpusģimenes aprūpe.

Nosacījumi pašvaldības dzīvokļa izīrēšanai ir uzskaitīti katras pašvaldības saistošajos noteikumos.

Ja ģimenes ienākumi ir mazi, pašvaldībā var lūgt mājokļa pabalstu, ko piešķir arī tad, ja dzīvokli īrē. Par mājokļa pabalstu jāuzzina pašvaldības sociālajā dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas