E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22663
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja ģimenes valsts pabalsts pieprasīts novēloti, to var saņemt par sešiem mēnešiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. martā, 2021
Anna

Labdien! Kopš 2016. gada mans laulātais draugs un mana bērna tēvs sāka strādāt Norvēģijā. 2017. gada beigās tika kārtoti papīri par bērnu naudu. 2018. gada janvārī es VSAA ar darbiniekiem izstāstīju šo situāciju, viņi man ieteica uzrakstīt iesniegumu par to, ka atsakos no bērnu naudas Latvijā, ko arī izdarīju. 2018. gada augustā bērna tēvs Norvēģijā saņēma vienreizēju pabalstu par bērnu, kas bija arī vienīgais, pēc tam netika izmaksāts neviens pabalsts. Bērna tēvs kopš 2020. gada oktobra dzīvo Latvijā. 2021. gada februārī es VSAA iesniedzu iesniegumu par bērnu naudas pabalsta atjaunošanu, bērnam ir 11 gadi, viņš mācās skolā. Par kādu iepriekšējo laika posmu ir iespēja saņemt bērnu naudu? (Vai par laika posmu, piemēram no 2018. gada septembra līdz 2021. gada februārim, līdz es uzrakstīju iesniegumu, vai ir kāds cits termiņš?) Paldies!

A
atbild:
09. martā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja runa ir par ģimenes valsts pabalstu, to izmaksā par katru ģimenē audzināmo bērnu no viņa viena gada vecuma sasniegšanas dienas līdz 15 gadu vecumam, kā arī par bērnu vecumā no 15 līdz 20 gadiem, ja viņš mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā.

Ģimenes valsts pabalsts ir valsts sociālais pabalsts. Likumā “Par valsts sociālajiem pabalstiem” noteikts: valsts sociālais pabalsts pieprasāms sešu mēnešu laikā no tiesību rašanās dienas. Ja šis termiņš ir nokavēts, tad ikmēneša pabalstu izmaksā tikai par iepriekšējiem sešiem mēnešiem, skaitot no valsts sociālā pabalsta pieprasīšanas dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas