E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28794
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
1

Var atšķirties riepu protektora dziļums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2023
Alīna

Transportlīdzeklim ir KASKO apdrošināšana. Braucot pa ceļu, ir iestājies apdrošināšanas gadījums - tika sasista riepa. Transportlīdzeklim riepu pāris priekšējā un aizmugurējā asī atšķiras. Vai pēc Latvijas ceļu noteikumiem vienas ass riepu protektora dziļums drīkst atšķirties? Šajā gadījumā apdrošinātājs vēlas mainīt 1 riepu aizmugurē, toties riepai pa kreisi ir 4,7 milimetru protektors, bet pa labi būs 8 milimetri.

A
atbild:
06. martā, 2023

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 295 “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa” ir aizliegts transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, vienas ass riteņus aprīkot vienlaikus ar riepām, kam atšķiras izgatavotājs vai preču zīme (nosaukums) vai protektora zīmējums.

Noteikumu prasība: minimālais pieļaujamais riepas protektora dziļums mērīšanas zonā laikposmā, kad ceļu satiksmes noteikumos paredzēta obligāta ziemas riepu lietošanu, ziemas riepām, kas uzstādītas automobiļiem ar pilnu masu, ne lielāku par 3,5 t, – 4 milimetri.

Riepai nedrīkst būt kordu atsedzošs bojājums (iegriezums, plīsums u. tml.), atdalījies protektora slānis, vecuma dēļ radušās plaisas, atdalījies protektors vai sānu aizsargslānis, korda plīsuma izraisīta riepas deformācija. Aizliegts lietot riepu ar mehāniski palielinātu protektora dziļumu (padziļinot rievas starp protektora izciļņiem vai tamlīdzīgi), izņemot gadījumus, ja riepas marķējumā ir apzīmējums "Ω" vai "Regroovable". Aizliegts mehāniski vai kā citādi izmainīt riepas protektora zīmējumu (piemēram, izgriezt protektora blokus).

Secinājums:

Protektora dziļums drīkst atšķirties, galvenais, lai ir atbilstošs protektora dziļums sezonalitātei un uz vienas ass jābūt riepām ar vienādu protektora zīmējumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas