E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33802
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Vai ir tiesības piedzīt pensiju apgādnieku zaudējušai personai pēc satiksmes negadījuma

J
jautā:
04. septembrī, 2024
Una

Labdien! Vai apdrošinātājam ir tiesības regresa kārtībā piedzīt VSAA izmaksāto pensiju apgādnieku zaudējušai personai pēc satiksmes negadījuma, kas noticis 2013. gadā? 

A
atbild:
10. septembrī, 2024

Atbilstoši Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma (turpmāk – OCTA likums) 38. panta ceturtajai daļai personai, kura pretendē saņemt apdrošināšanas atlīdzību par tai nodarītajiem zaudējumiem, tiesības celt prasību pret apdrošinātāju vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju par personai nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem (mantisko zaudējumu) un nemateriālajiem zaudējumiem (morālo kaitējumu) izbeidzas, ja tās nav pieteiktas triju gadu laikā no apdrošināšanas gadījuma iestāšanās dienas. 

Ja ievēroti visi ar OCTA likumu noteiktie izmaksas un ar regresa prasības celšanu saistītie termiņi, apdrošinātājam ir tiesības trīs gadu laikā no atlīdzības izmaksas brīža (Apdrošināšanas līguma likuma 54. pants) regresa kārtībā piedzīt visas izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības, kas noteiktas ar OCTA likumu, tostarp VSAA izmaksāto pensiju apgādnieku zaudējušai personai pēc satiksmes negadījuma, atbilstoši OCTA likuma 41. panta pirmajai daļai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 110 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas