E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31264
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
38
1
38

Ja transportlīdzeklis novietots stāvēšanai neparedzētās vietās

J
jautā:
16. decembrī, 2023
Brigita

Labdien! Vēlētos noskaidrot, vai ir kāds likumīgs ceļš, kā cīnīties ar pretim dzīvojošo kaimiņu, kurš regulāri novieto auto pretī mūsu piebraucamajam ceļam, tādējādi apgrūtinot iebraukšanu un izbraukšanu pagalmā. Uz mūsu lūgumiem novietot auto citur viņš nereaģē.

A
atbild:
03. janvārī, 2024
Pauls Vasks
jurists

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 122.2. punktu transportlīdzekli ir aizliegts novietot vietās, kur stāvošs transportlīdzeklis var neļaut braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem transportlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos.

Par minēto stāvēšanas noteikumu neievērošanu Ceļu satiksmes likuma 57. panta piektās daļas 4. punktā transportlīdzekļa vadītājam paredzēta naudas soda piemērošana astoņu naudas soda vienību apmērā. Administratīvā pārkāpuma procesu par stāvēšanas noteikumu neievērošanu veic Valsts policija. Tādējādi, ja kaimiņš ignorē jūsu lūgumu nenovietot transportlīdzekli vietā, kas jums apgrūtina iebraukšanu un izbraukšanu no pagalma, par šo pārkāpumu būtu jāziņo Valsts policijai.

Labs saturs
38
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas