E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22615
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Vai jebkurš var prasīt pašvaldības dzīvokli

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2021
Ilona

Kāpēc pilngadīgiem bērniem jāīrē istaba? Ar diviem bērniem īrēju vairāk nekā 20 gadus. Vai pieaudzis bērns var pieteikties dzīvokļa rindā, lai dabūtu sev mājas, nevis mūžīgi īrētu un brauktu prom?

A
atbild:
22. martā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jā, par pajumti katram jāgādā pašam. Ir cilvēki, kuri var iegādāties mājokli – atbilstošu saviem ienākumiem, ņemot arī kredītu. Bet ļoti daudzi dzīvesvietu īrē. Nav tādu vispārēju dzīvokļa rindu, kurā uzņem visus iedzīvotājus bez jebkādiem nosacījumiem.

Likums “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteic, kuras personas ir tiesīgas saņemt palīdzību dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā, gadījumus, kad valsts vai pašvaldība ir tiesīga izīrēt dzīvojamo telpu kvalificētam speciālistam, kā arī kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā.

Ar mājokli steidzami palīdz personām, kurām neatliekami sniedzama palīdzība (īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir cietusi terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā).

Pirmām kārtām ar dzīvojamo telpu nodrošināmas trūcīgas personas, maznodrošinātas personas, kuras sasniegušas pensijas vecumu vai ir personas ar invaliditāti, maznodrošinātas personas, ar kurām kopā dzīvo un kuru apgādībā ir vismaz viens nepilngadīgs bērns, aizgādnībā esoša persona, maznodrošināta pensijas vecumu sasniegusi persona vai maznodrošināta persona, kura ir persona ar invaliditāti, bez vecāku gādības palikuši bērni – pēc tam, kad bērns sasniedzis pilngadību un beigusies viņa ārpusģimenes aprūpe.

Ja ienākumi ir mazi, pašvaldībā var lūgt mājokļa pabalstu, ko piešķir arī tad, ja dzīvokli īrē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas