E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32993
Lasīšanai: 2 minūtes

Sods par braukšanu bez vadītāja apliecības

J
jautā:
16. jūnijā, 2024
Emīls

Ir piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem par ātruma pārsniegšanu dzīvojamajā zonā (CSL 55. panta 19. daļa). Ģimenes apstākļu vai darba uzdevumu izpildei, iespējams, var nākties sēsties pie stūres. Vai ceļu policija, mani apstādinot, piemēros CSL 51. panta 4. daļas sodu – astoņu naudas soda vienību apmērā? Vai es konkrētajā dienā drīkstu turpināt ceļu vai arī vadīšana nekavējoties jāpārtrauc? Tāpat vēlētos saprast sodus, ja izmantošanas aizliegums tiek pārkāpts un fiksēts atkārtoti.

A
atbild:
25. jūnijā, 2024
Signe Laizāne
LV portāls

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 51. panta sestajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības nav noteiktajā kārtībā iegūtas vai ir atņemtas), piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit sešām līdz simt četrpadsmit naudas soda vienībām (no 280 līdz 570 eiro). Viena naudas soda vienība ir pieci eiro. Sodu piemēro katru reizi, ja apturētā transportlīdzekļa vadītājam nav autovadītāja tiesību. 

Administratīvās atbildības likuma 72. pants noteic, ka no transportlīdzekļa vai kuģa vadīšanas atstādina arī personu, kas transportlīdzekli vai kuģi vada bez attiecīgās kategorijas vadīšanas tiesībām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 218 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas