E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33970
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja studē augstskolā, ģimenes valsts pabalstu nemaksā

J
jautā:
19. septembrī, 2024
Ilze

Vai ir iespēja saņemt bērna pabalstu ar atpakaļejošu termiņu? Vecākais no diviem bērniem studēja ārzemēs, un ziņas tika sniegtas tikai VID, bet VSAA tas nebija darīts zināms. Tagad studijas turpina, bet ir jau 20 gadu. 

A
atbild:
23. septembrī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ģimenes valsts pabalstu valsts maksā par katru ģimenē audzināmo bērnu no viņa viena gada vecuma sasniegšanas dienas līdz 16 gadu vecumam, kā arī par bērnu vecumā no 16 līdz 20 gadiem, ja viņš mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā. 

Ja studē augstskolā, ģimenes valsts pabalstu nemaksā. 

Pabalstu var pieprasīt ne vēlāk kā 24 mēnešu laikā. Pieprasot pabalstu vēlāk, to piešķir tikai par iepriekšējiem 24 mēnešiem pirms pabalsta pieprasīšanas dienas. 

Arī ģimenes valsts pabalstam ir noteikti termiņi un nosacījumi, kad to maksā. Individuālā situācijā jums jāvēršas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, lai tā pēc konkrētiem faktiem noteiktu, vai ir bijušas tiesības uz pabalstu minēto 24 mēnešu periodā un vai iespējams par kādu laikposmu no 24 mēnešu perioda saņemt pabalstu ar atpakaļejošu datumu. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 204 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas