E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22491
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
4
4

Vai arodslimību var noteikt pēc darba attiecību izbeigšanas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2021
Tatjana

Labdien! Manas darba attiecības tika izbeigtas 2020. gada 30. novembrī, pusēm vienojoties. Es dzirdēju, ka pusgada laikā pēc atlaišanas es varu noformēt arodslimību. Ja tā ir taisnība, līdz kuram datumam manā gadījumā vajag iesniegt dokumentus? Paldies!

A
atbild:
19. februārī, 2021
Labklājības ministrija
Jolanta Geduša, Darba attiecību un darba aizsardzības politikas departamenta vecākā eksperte

Kārtību, kādā tiek noteikta arodslimības diagnoze, regulē Ministru kabineta 2006. gada noteikumi Nr. 908 “Arodslimību izmeklēšanas un uzskaites kārtība”. Noteikumos noteikts process, sākot ar brīdi, kad personai rodas aizdomas, ka viņas veselības traucējumi varētu būt saistīti ar darbu, līdz brīdim, kad notiek arodslimības diagnozes apstiprināšana.

Normatīvais regulējums nenosaka termiņu, kādā personai arodslimība ir jānokārto, attiecīgi nav konkrētu termiņu arodslimības kārtošanai. Lēmumu par arodslimības diagnozes piešķiršanu pieņem Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Aroda un radiācijas medicīnas centra ārstu komisija arodslimībās.

Arodslimību var kārtot gan strādājoša, gan nestrādājoša persona, tikai katrā gadījumā būs citas sociālās garantijas, par kurām pēc arodslimības noteikšanas varēs interesēties Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas