E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22464
Lasīšanai: 2 minūtes

Fotoradarus izvieto saskaņā ar Valsts policijas apstiprināto izvietošanas kārtību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2021
Elīza

Labdien! Vai ir kāds likums, kas nosaka, ik pēc cik metriem fotoradari var tikt izvietoti? Saņēmu divus sodus, katru 40 EUR apmērā, vienā dienā un tajā pašā vietā. Pārbaudot CSDD mājaslapā transportlīdzekļa numuru un lēmuma numuru, viens sods fiksēts 16:02:23, otrs 16:02:52. Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
16. aprīlī, 2021
Linda Ņikona
LV portāls

Braukšanas ātruma fiksācijas tehniskie līdzekļi (fotoradari) tiek novietoti saskaņā ar Valsts policijas apstiprināto izvietošanas kārtību. Fotoradaru atrašanās vietas ir publicētas Valsts policijas mājaslapā.

Kā iepriekš norādījusi Valsts policija, fotoradaru atrašanās vietas tiek izvēlētas un saskaņotas, sadarbojoties vairākām satiksmes drošībā un satiksmes organizācijā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām. Arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mājaslapā norādīts, ka stacionāro fotoradaru atrašanās vietas tiek izvēlētas un saskaņotas, sadarbojoties CSDD un satiksmes drošībā un satiksmes organizācijā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām – Valsts policijai, VAS “Latvijas Valsts ceļi” un Rīgas domes Satiksmes departamentam.

Lēmums fotoradaru izvietot konkrētā vietā balstās uz visaptverošu ceļu satiksmes drošības situācijas analīzes kompleksu, kas ietver – ceļu satiksmes negadījumu analīzi (negadījumu, cietušo un bojāgājušo skaits konkrētajā vietā), ceļa posma funkcionālo nozīmi satiksmē, potenciālā braukšanas ātruma pārsniegšanas rezultātā radīto apdraudējumu citiem satiksmes dalībniekiem, tāpat tiek ņemta vērā satiksmes intensitāte un raksturīgās braukšanas tendences.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas