E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22408
Lasīšanai: 2 minūtes

Patvaļīga būvniecība

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2021
Ainārs

Augšējais kaimiņš veica dzīvokļa pārbūvi, pārvietojot sanitāros mezglus virs manām dzīvojamām istabām. Es atteicos dot piekrišanu šādam projektam un iesniedzu Rīgas būvvaldē pretenziju par nesaskaņotu dzīvokļa pārbūvi. Kaimiņš uz projekta parakstījās manā vietā, un tika izsniegta apliecinājuma karte, kaut gan priekšlaicīgi būvvaldei biju ziņojis rakstiskā formā par pārkāpumiem. Es ziņoju RDAD, ka tas nav mans paraksts, un lūdzu atcelt izdoto apliecinājuma kartes atļauju. Visur saņemu atbildi, ka būvvaldei nav pienākuma pārbaudīt, kam pieder paraksts. Ko man darīt, un cik likumīgas ir būvvaldes darbības? Paldies!

A
atbild:
08. februārī, 2021

Šādā situācijā jums ir jāvēršas ar oficiālu iesniegumu Rīgas domes Attīstības departamentā, norādot faktiskos apstākļus (tai skaitā to, ka esat sniedzis informāciju būvvaldei, ka nepiekritāt saskaņojuma procedūrai) un lūdzot atcelt Rīgas būvvaldes lēmumu par apliecinājuma kartes izsniegšanu.

Ja jūsu lūgums netiek apmierināts, jums ir tiesības vērsties administratīvajā rajona tiesā Rīgas tiesu namā ar sūdzību par Rīgas domes Attīstības departamenta lēmuma atcelšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas