E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22227
Lasīšanai: 2 minūtes
16
16

Lai jaunbūvi ierakstītu zemesgrāmatā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. janvārī, 2021
Inese

Labdien! Lūdzu sniegt konsultāciju par dokumentiem, ko nepieciešami pievienot iesniegumam: 1) lai jaunbūvei, kas nav ierakstīta zemesgrāmatā, veiktu būves kadastrālo uzmērīšanu; 2) lai jaunbūvei veiktu pirmreizējo reģistrāciju zemesgrāmatā. Paldies!

A
atbild:
21. janvārī, 2021
Valsts zemes dienests
Hardijs Lāns, vecākais sabiedrisko attiecību speciālists
Tiesu administrācija
Reinis Saulītis, Informācijas sistēmu un tehnoloģiju departamenta Informācijas sistēmu attīstības nodaļas IS administrators

Lai uzsāktu jaunbūves kadastrālo uzmērīšanu, tās īpašniekam Valsts zemes dienestā ir jāiesniedz būvatļauja un būvvaldes apstiprināts būvprojekts vai apliecinājuma karte, kas satur informāciju par telpu apjoma rādītājiem un lietošanas viedu.

Ja iepriekš minētie dokumenti ir pieejami būvniecības informācijas sistēmā (BIS), tad papīra vai elektroniskā formā dokumenti nav jāiesniedz, bet iesniegumā jānorāda būvniecības lietas numurs (BIS lietas numurs). Visu jaunbūves kadastrālajai uzmērīšanai nepieciešamos dokumentus VZD iegūs no BIS.

Lai jaunbūvi ierakstītu zemesgrāmatā, nepieciešams tiesā iesniegt nostiprinājuma lūgumu, klāt tam pievienojot izziņu par jaunbūvi. Taču jāņem vērā, ka var būt arī vēl papildus nepieciešami kādi dokumenti, piemēram, piekrišana no trešās personas, ja īpašumā reģistrēta kāda atzīme vai apgrūtinājums par labu trešajai personai.

Sīkāka informācija par nostiprinājuma lūgumiem un nodevu apmēru varat meklēt tiešsaistē šeit.

Labs saturs
16
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas