E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21777
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Iestādes vadītāja tiesības noteikt elastīgākas darba formas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2020
Iveta

Ņemot vērā, ka daudzas valsts iestādes strādā attālināti, iespējams, vakaros vai agri no rīta, vai ir kādi noteikumi, kas nosaka, vai vadītājs drīkst parakstīt un sūtīt citai iestādei dokumentus ārpus iestādes oficiālā darba laika? Ja jā, tad kādi? Paldies!

A
atbild:
14. janvārī, 2021
Valsts kanceleja
Reinis Grāvītis, Komunikācijas departamenta Ministru kabineta preses sekretārs

Valsts pārvaldes iekārtas likums paredz, ka iestādes vadītājs organizē iestādes funkciju pildīšanu un atbild par to, vada iestādes administratīvo darbu, nodrošinot tā nepārtrauktību, lietderību un tiesiskumu, tostarp nosaka iestādes darba organizāciju, līdz ar to iestādes vadītāja kompetencē ir noteikt iestādes vai tās struktūrvienību darba laiku.

Šobrīd, kad valstī noteikta attālinātā darba prioritāte, lai nodrošinātu darbinieku distancēšanās iespējas, iestādes ir tiesīgas izmantot arī elastīgākas darba laika formas, vienlaikus nodrošinot darbiniekiem 40 stundu darba nedēļu normālā darba laika ietvaros.

Tādējādi iestādes vadītājs var parakstīt un nosūtīt dokumentus arī ārpus iestāžu tradicionālā darba laika, taču tas nenozīmē, ka šīs iestādes vadītājs ir tiesīgs pieprasīt citai iestādei izskatīt šos dokumentus un sniegt atbildi ārpus attiecīgās iestādes darba laika.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas