E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21714
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2
2
2

Par iespēju atlikt izpildu darbību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2020
Nikolajs

Labdien! Man ir 37 gadi. Es esmu 1. grupas invalīds ar 100% darbnespēju un četras reizes nedēļā apmeklēju hemodialīzi ar savu mašīnu. Bez tās es nevaru tikt, jo tas ir fiziski ļoti smagi. Man ir parādi tiesu izpildītājai, un es tos jau 11 mēnešus kārtīgi maksāju katru 13. datumu. Maksāju tos no invaliditātes pabalsta, kas ir 128 eiro. Citu ienākumu man nav. Bet tiesu izpildītāja un “Plus Plus Baltic” bloķē man iespēju veikt TA (tehnisko apskati) un vēlas no manis 500 eiro, lai atļautu iziet tehnisko apskati. Es jau trīs mēnešus cenšos risināt to problēmu, bet man ir tikai viena iespēja – samaksāt to naudu. Bet man nav iespējas dabūt tādu summu. Ko man darīt?

A
atbild:
17. novembrī, 2020

Tiesu izpildītājs var piemērot CSDD transporta līdzeklim aizliegumu visa veida darbībām, tajā skaitā veikt tehnisko apskati. Tas ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem, kas norādīti Civilprocesa likuma 557. pantā.

Jūs varat vērsties pa tiešo pie piedzinēja, “Plus Plus Baltic”, un mēģināt vienoties, lai jums atļauj iziet tehnisko apskati transporta līdzeklim. Varat paskaidrot, ka veicat regulārus maksājumus tiesu izpildītājam. Varat mēģināt vienoties par kāda papildu maksājuma veikšanu. Ja piedzinējs tam piekritīs, tiks nosūtīts paziņojums tiesu izpildītājam un tiesu izpildītājs varēs CSDD noņemt aizliegumu iziet tehnisko apskati saskaņā ar Civilprocesa likuma 559. panta nosacījumiem.

Tāpat parādnieks var mēģināt izmantot savas tiesības, kas ir noteiktas Civilprocesa likuma 206.pantā. Tiesa, kas taisījusi spriedumu lietā, ir tiesīga pēc lietas dalībnieka pieteikuma, ievērojot pušu mantisko stāvokli, bērnu tiesības vai citus apstākļus, pieņemt lēmumu par sprieduma izpildīšanas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu. Lēmums par sprieduma izpildīšanas atlikšanu, sadalīšanu termiņos vai izpildes veida un kārtības grozīšanu izpildāms nekavējoties.

(2) Pieteikumu izskata rakstveida procesā, iepriekš par to paziņojot lietas dalībniekiem. Vienlaikus ar paziņojumu tiesa, nosakot termiņu paskaidrojuma iesniegšanai, nosūta lietas dalībniekiem pieteikumu par sprieduma izpildes atlikšanu, sadalīšanu termiņos, tā izpildes veida vai kārtības grozīšanu.

(3) Par tiesas lēmumu atlikt sprieduma izpildīšanu vai to sadalīt termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu var iesniegt blakus sūdzību. Blakus sūdzības iesniegšana neaptur lēmuma izpildi.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas