E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21667
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Uzņēmuma likvidācija – kas pienākas darbiniekam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. novembrī, 2020
Jūlija

Labdien! Esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, kurš beigsies 22. februārī. Kompānija, kurā strādāju, tika aizvērta ciet. Darba devējs citu amatu man piedāvāt nevar, saka, lai meklēju citu darbu, bet dos ziņu, ja parādīsies vakance. Ko šādā situācijā varu darīt? Es saprotu, ka varu stāties biržā, bet varbūt varu kaut ko prasīt no darba devēja?

A
atbild:
24. novembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Sniegtais situācijas apraksts ir pretrunīgs. Ja uzņēmums, kurā esat nodarbināta, izbeidz savu darbību, tad darba devējs par to paziņo ar dokumentu, darba līguma uzteikumu, pamatojoties uz Darba likuma 101. panta pirmās daļas 10. punktu – tiek likvidēts darba devējs: juridiskā persona vai personālsabiedrība. Tādā gadījumā visiem darbiniekiem pienākas atlaišanas pabalsts 112. pantā noteiktajā apmērā (atbilstoši uzņēmumā nostrādātajam laikam). Telefona zvanu nevar uzskatīt par juridiski korektu darba attiecību izbeigšanas formu.

Ja darba devējs samazina darbinieku skaitu, tad BKA esošajam darbiniekam atbilstoši Darba likuma 156. pantam tiek saglabāts darbs vai ir jāpiedāvā darbs ar līdzvērtīgiem nodarbinātības noteikumiem.

Jums var ieteikt sazināties ar darba devēju un precizēt situācijas apstākļus.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas