E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21451
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
3
3

E kategorijas gāzes ieroča nēsāšanas nosacījumi publiskā vietā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2020
Anonīms

Vai drīkst nēsāt atklātā veidā uz kājas maksts/ieroču turētājā E (gāzes) kategorijas šaujamieročus?

A
atbild:
20. oktobrī, 2020
Olga Lauva
juriste

Atbilstoši Ieroču aprites likuma 62. panta pirmajai daļai (turpmāk – likums) personām ir tiesības Latvijā no ieroču komersanta, kas saņēmis attiecīgu speciālo atļauju (licenci) ieroču realizēšanai, vai no citas personas iegādāties Valsts policijā reģistrētus un pašaizsardzībai klasificētus E kategorijas gāzes ieročus un signālieročus. Piecu darbdienu laikā pēc attiecīgā ieroča iegādes persona to pārreģistrē Valsts policijā vai pārreģistrācijai izmanto Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto elektronisko pakalpojumu.

Saskaņā ar likuma 63. panta trešo un ceturto daļu pašaizsardzībai klasificētu E kategorijas gāzes ieroci un signālieroci nēsā speciālā kabatā (makstī) tā, lai ierocis nevar izkrist un nepiesaista citu personu uzmanību, kā arī nejauši nenonāk nepiederošas personas rokās.

Fiziskajai personai ir tiesības izvilkt ieroci no speciālās kabatas (maksts) un sagatavot to šaušanai, ja ir pamats uzskatīt, ka konkrētajā situācijā iestāsies vai ir iestājušies likumā noteiktie E kategorijas pašaizsardzībai klasificētu gāzes ieroču un signālieroču izmantošanas vai pielietošanas nosacījumi (likuma 65. pants).

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas