E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21170
Lasīšanai: 3 minūtes
7
7

Nav noteikts, ar cik bērniem jāstrādā skolotājam logopēdam pirmsskolā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. septembrī, 2020
Lauma

Ar kādu bērnu skaitu jāstrādā skolotājam logopēdam pirmsskolā, ja pirmsskolas izglītības iestāde īsteno programmu izglītojamiem ar valodas attīstības traucējumiem?

A
atbild:
16. oktobrī, 2020

Ministru kabineta 2026. gada 5. jūlija noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 3. pielikuma 6. punktā noteikta skolotāja logopēda darba slodze, kas atbilst mēneša darba algas likmei: 30 darba stundas nedēļā. Normatīvajos aktos nav noteikts, ar kādu bērnu skaitu skolotājam logopēdam jāstrādā vienas slodzes ietvarā.

Logopēda amata aprakstā (tam ir ieteikuma statuss), ko sagatavojusi Latvijas logopēdu asociācija un saskaņojusi ar Izglītības un zinātnes ministriju, minēti šādi darba pienākumi, kuros ieteikts, ar kādu skolēnu skaitu strādāt.

Koriģējoši attīstošā darbība 70%

6.4. Veidot grupas, līdz 4 izglītojamajiem, logopēdijas nodarbības/korekcijas stundām un īstenot valodas koriģējoši attīstošo darbību:

6.4.1. Vispārizglītojošā pirmsskolas izglītības iestādē: 21–24 izglītojamajiem uz 1 skolotāja logopēda amata slodzi (20% grupu darbs).

6.4.2. Speciālās pirmsskolas izglītības iestādē/grupā vai vispārizglītojošā pirmsskolas izglītības iestādē integrētiem/iekļautiem izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām: 12–14 izglītojamajiem uz 1 skolotāja logopēda amata slodzi (20% grupu darbs)*.

6.4.3. Vispārizglītojošā skolā: 30–35 izglītojamajiem uz 1 skolotāja logopēda amata slodzi (80% grupu darbs).

6.4.4. Speciālās skolās vai vispārizglītojošā skolā integrētiem/iekļautiem izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām: 14–17 izglītojamajiem uz 1 skolotāja logopēda amata slodzi (80% grupu darbs)*.

6.5. Strādāt vispārizglītojošā izglītības iestādē individuāli ar izglītojamajiem 2–3 reizes nedēļā, speciālā izglītības iestādē vai ar izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām vispārizglītojošā izglītības iestādē 4–5 reizes nedēļā, ja ir artikulācijā iesaistīto orgānu uzbūves un darbības traucējumi, valodas ritma un tempa traucējumi, stostīšanās, neizveidojušās sākotnējās lasīšanas un rakstīšanas prasmes, disleksijas risks vai specifiski lasīšanas traucējumi:

6.5.1. Pirmsskolas izglītības iestādē uz 1 skolotāja logopēda amata slodzi (80% individuālais darbs).

6.5.2. Skolās uz 1 skolotāja logopēda amata slodzi (20% individuālais darbs).

Metodiskais un konsultatīvais darbs 30%

Amata apraksti ir katras izglītības iestādes vadītāja kompetence. Logopēda amata apraksta paraugu IZM ir nosūtījusi visām pilsētu, novadu izglītības pārvaldēm ar ieteikumu to izmantot.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas