E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31716
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā pārkvalificēties par pirmsskolas pedagogu

J
jautā:
06. februārī, 2024
Vija

Esmu ieguvusi profesionālo bakalaura grādu pedagogu izglītībā un skolotāja kvalifikāciju. Iegūtā kvalifikācija atbilst piektajam profesionālās kvalifikācijas līmenim. Vai es varu strādāt pirmsskolā?

A
atbild:
12. februārī, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 5. punktā noteikts, ka par vispārējās izglītības pirmsskolas pedagogu ir tiesīga strādāt persona, kuras izglītība un profesionālā kvalifikācija atbilst vienai no šādām prasībām:

5.1. augstākā pedagoģiskā vai augstākā izglītība un pirmsskolas skolotāja kvalifikācija;

5.2. augstākā pedagoģiskā vai augstākā izglītība un sākumizglītības skolotāja kvalifikācija;

5.3. augstākā izglītība pedagoģijā un apgūta profesionālās kompetences pilnveides programma pirmsskolas saturā un didaktikā;

5.4. maģistra vai doktora grāds izglītībā vai pedagoģijā un tā iegūšanai izstrādātais zinātniskais darbs ir saistīts ar pirmsskolas izglītības saturu un didaktiku;

5.5. pedagoģiskā izglītība un mūzikas skolotāja kvalifikācija pirmsskolas mūzikas skolotājam vai sporta skolotāja kvalifikācija pirmsskolas sporta skolotājam. 

Tātad, ja esat ieguvusi sākumskolas skolotāja kvalifikāciju, tad varat strādāt par pirmsskolas skolotāju. Ja jums ir cita skolotāja kvalifikācija, tad papildus jāapgūst pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programma vismaz 72 stundu apjomā, pēc kuras apguves iegūstat sertifikātu pirmsskolas saturā un didaktikā, kā to nosaka minēto noteikumu 21.3. apakšpunkts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas