E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30238
Lasīšanai: 3 minūtes
2
6
2
6

Pedagoga darba slodzes aprēķināšana

J
jautā:
17. augustā, 2023
Zane

Lūgums sniegt skaidru un nepārprotamu aprēķina piemēru, kāda būs pedagoga darba slodze, ja 65% laika tiek veltīti mācību stundām un 35% – citiem pienākumiem speciālās izglītības iestādē, kur slodze nedēļā noteikta 35 astronomiskās stundas, un ir zināms, ka pedagogam būs 17 kontaktstundas (akadēmiskās stundas).

A
atbild:
11. septembrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls
Izglītības un zinātnes ministrija
Māra Bauvare, Izglītības departamenta vecākā eksperte

Aprēķinu veic saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 3. pielikuma tabulu “Pedagogu darba slodze un zemākā mēneša darba algas likme”, kurā norādīta pedagogu darba slodze amatu kategorijās astronomiskās stundās nedēļā, kā arī darba slodzes sadalījums mācību stundu/nodarbību vadīšanai. Tāpat tiek ņemts vērā noteikumu 2. punkts, kas noteic, ka mēneša darba algu pedagogam nosaka par darba laiku astronomiskajās stundās (ieskaitot starpbrīžus starp mācību stundām, nodarbībām vai lekcijām) atbilstoši viņa darba slodzei, un 32.1. apakšpunkts, kas noteic, ka vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības pedagogiem darba slodze, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei, ir 36 darba stundas nedēļā – mācību stundas un fakultatīvās nodarbības, to sagatavošana, izglītojamo rakstu darbu labošana, individuālais un grupu darbs ar izglītojamiem un konsultācijas, klases audzināšana, metodiskais darbs izglītības iestādē, projektu vadība un citas ar izglītības iestādes attīstību saistītas darbības. Mācību stundu vadīšanai nedēļā ir paredzēti līdz 65% no darba slodzes, savukārt citiem pienākumiem – ne mazāk kā 35% no kopējās darba slodzes nedēļā. Izglītības iestādes vadītājs un pedagogs var vienoties par citu darba slodzes sadalījumu. Ja pedagogam 17 darba stundas ir paredzētas mācību stundu/nodarbību vadīšanai (65%), tad citiem pienākumiem veltītajām darba stundām jābūt ne mazāk 35%, tas ir, 9,15 darba stundas. Tātad pedagogs strādās 26,15 darba stundas (astronomiskās), t. i., nepilnu likmi 0,73.

Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 3. pielikumā nevienam pedagogu amata nosaukumam nav noteikta slodze nedēļā 35 astronomiskās stundas, kā arī nav lietots termins akadēmiskās stundas.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas