E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9422
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Deklarācija jāiesniedz, norādot pārcelto attaisnoto izdevumu summu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. aprīlī, 2016
Kristīne

Labdien! Sakiet, lūdzu: 1) vai ir iespējams pildīt gada ienākumu deklarāciju par 2013. gadu, ja par 2014. gadu jau ir iesniegta gada ienākumu deklarācija? 2) vai ir nozīme pildīt gada ienākumu deklarāciju par to taksācijas gadu, kad esmu bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā, bet ir iekrājusies no iepriekšējiem gadiem attiecināmo izdevumu summa, kas pāriet uz nākamajiem taksācijas gadiem?

A
atbild:
22. aprīlī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Gada ienākumu deklarāciju šogad var iesniegt arī par 2013. gadu. Tas, ka deklarācija iesniegta par 2014. gadu, šīs tiesības neierobežo, par katru gadu tiek aizpildīta atsevišķa deklarācija.

Tiesības iesniegt gada ienākumu deklarāciju Valsts ieņēmumu dienestā un saņemt daļu no izdevumu summas par izglītības un medicīniskajiem pakalpojumiem kā pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli ir tikai nodokļa maksātājam. Ja taksācijas periodā ar nodokli apliekami ienākumu nav bijis, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju un pēc tam attiecināt šos izdevumus uz nākamo piecu taksācijas gadu apliekamo ienākumu hronoloģiskā secībā (izņemot izdevumus par plānveida operācijām un zobārstniecības pakalpojumiem).

Deklarācijas iesniegšana, lai atgūtu pārmaksāto nodokli par attaisnotajiem izdevumiem, ir brīvprātīga.

Ja vēlēsities, kad sāksiet strādāt un būs ar nodokli apliekami ienākumi, atgūt pārmaksāto nodokli par iepriekšējo gadu izdevumiem, ir jāiesniedz deklarācija arī tad, ja gadā nav ar nodokli apliekamu ienākumu. Tādā gadījumā deklarācijā jānorāda attaisnoto izdevumu summa, kura tiek pārcelta uz nākamajiem gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 205 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas