E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30650
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
5
5

Kam jāmaksā par pirmsskolas pedagogu profesionālās pilnveides kursiem

J
jautā:
07. oktobrī, 2023
Vita

Labdien! Vai par profesionālās pilnveides kursiem pirmsskolā, kas ir obligāti, jāmaksā pirmsskolas skolotājam vai iestādei?

A
atbild:
06. novembrī, 2023

Izglītības un zinātnes ministrijā paskaidro, ka Izglītības likuma 30. pants un Vispārējās izglītības likuma 11. pants nosaka izglītības iestādes vadītāja atbildību. Piemēram, atbildību par izglītības iestādes nodrošināšanu ar pedagogiem  un atbildību par izglītības iestādes finanšu un materiālo līdzekļu racionālu izmantošanu.

Savukārt Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 15. punkts noteic, ka vispārējās, profesionālās un interešu izglītības pedagogs ir atbildīgs par savas profesionālās kompetences pilnveidi. Pedagogs profesionālo kompetenci pilnveido, triju gadu laikā apgūstot programmu vismaz 36 stundu apjomā, un to plāno sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā persona veic pedagoģisko darbību. 

No minētā izriet, ka pirmsskolas pedagogs, vienojoties ar darba devēju par viņam nepieciešamo profesionālo pilnveidi, apmeklē profesionālās pilnveides kursus, kurus apmaksā darba devējs.  

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas