E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21045
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai, atlidojot no Īrijas, jāievēro pašizolācija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. septembrī, 2020
Dina

Dzīvoju Īrijā, nopirku lidmašīnas biļetes jau martā, bet Covid-19 dēļ pārcēlu reisu uz septembri, pirms tika ieviesta 14 dienu pašizolācija. Vai es drīkstu lidot? Palikšu viesnīcā, bet pēc deviņām dienām jālido atpakaļ.

A
atbild:
17. septembrī, 2020

Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” 56. punktu, ja persona pēdējo 14 dienu laikā uzturējusies kādā no centra tīmekļvietnē publicētajām valstīm, uz kurām ir attiecināmi īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi, tad viņai jānodrošina pašizolācija dzīvesvietā vai citā uzturēšanās vietā 10 dienas pēc izbraukšanas no minētās valsts.

To valstu saraksts, attiecībā uz kurām ir piemērojamas pašizolācijas prasības, ir pieejams SPKC (Slimību profilakses un kontroles centrs) mājaslapā. Ja cilvēks atbraucis no valsts, kurā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16, tad viņam jāievēro pašizolācija 10 dienas. Minētais saraksts regulāri mainās (līdz ar to arī valstis, uz kurām attiecināmas pašizolācijas prasības). 12.09.2020. Īrijas Republika ir iekļauta sarakstā kā valsts, kurā ir nopietns (augsts) sabiedrības veselības apdraudējums, ir pieļaujama starptautisko pasažieru pārvadājumu veikšana. Īrijas Republikā saslimušo personu gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem ir 38,9. Tas nozīmē, ka jums būs jaievēro pašizolācija. SPKC rekomendē neapmeklēt šo valsti. Tādējādi pirms nodoma izceļot no Īrijas Republikas uz Latvijas Republiku aicinām apmeklēt SPKC mājaslapu, lai pārliecinātos par ceļošanas drošību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas