E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21004
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Padomes sēžu sasaukšana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. septembrī, 2020
Madara

Labdien! Vai uzņēmuma darbiniekam, kas organizē padomes sēdes, ir jānodrošina padomes sēdes obligāti vismaz reizi ceturksnī, ja nav tādas vajadzības? Saskaņā ar Komerclikuma 298. pantu padomes sēdes sasauc padomes priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnē vai uzdevumā – viņa vietnieks pēc nepieciešamības, taču ne retāk kā reizi ceturksnī. Kādas ir sekas, ja sēdes tiek sasauktas tikai divas reizes gadā?

A
atbild:
11. janvārī, 2021

Kā tas norādīts jautājumā, saskaņā ar Komerclikuma 298. panta 1. daļu padomes sēdes sasauc padomes priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnē vai uzdevumā – viņa vietnieks pēc nepieciešamības, taču ne retāk kā reizi ceturksnī.

Ja padomes priekšsēdētājs konstatē, ka darba kārtībā nav izskatāmu jautājumu un sēdes sasaukšana ir tikai formalitāte, lai ar sēdes protokolu apliecinātu, ka izskatāmo jautājumu nav un sēde ir slēdzama, tad šādas sēdes nesasaukšana nerada nekādas sekas. Savukārt, ja darba kārtībai ir pieteikti jautājumi un padomes sēde nav sasaukta noteiktajā termiņā, un padomes priekšsēdētājs pieprasījumu par padomes sēdes sasaukšanu neizpilda divu nedēļu laikā no tā saņemšanas brīža, sēdes sasaukšanas iniciatoram ir tiesības sasaukt padomes sēdi, paskaidrojot lietas apstākļus (panta 3. daļa).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas