E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20962
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Publiskā iepirkuma komisijas locekļi ir valsts amatpersonas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2020
Daniels

Labdien! Es plānoju pieteikties darbā valsts tiešās pārvaldes iestādē, amatā, kas saistīts ar publiskajiem iepirkumiem, t. i., manos darba pienākumos ietilptu arī pienākums protokolēt publiskā iepirkuma procesa gaitu. Vai šādā gadījumā iestāde drīkst ar mani noslēgt darba līgumu, vai arī es šī iemesla dēļ būtu atzīstams par ierēdni? Vai situācija mainītos, ja es protokolēšanu neveiktu, bet tikai sagatavotu iepirkumu procedūras dokumentus?

A
atbild:
28. augustā, 2020
Valsts kanceleja
Reinis Grāvītis, Komunikācijas departamenta Ministru kabineta preses sekretārs

Valsts civildienesta likuma 3. panta pirmajā daļā ir noteikts, ka ierēdnis ir persona, kas tiešās valsts pārvaldes iestādē veido nozares politiku vai attīstības stratēģiju, koordinē nozares darbību, sadala vai kontrolē finanšu resursus, izstrādā normatīvos aktus vai kontrolē to ievērošanu, sagatavo vai izdod administratīvos aktus, sagatavo vai pieņem citus ar indivīda tiesībām saistītus lēmumus.

Lai noteiktu precīzu amata klasifikāciju, ir nepieciešama plašāka informācija par amatā veicamajiem pienākumiem, līdz ar to nevaram sniegt pilnvērtīgu atbildi par to, vai konkrētais amats būtu klasificējams kā ierēdņa vai kā darbinieka amats. Atkarībā no amata aprakstā noteiktajiem pienākumiem saistībā ar publisko iepirkumu jomu šādi amati var tikt klasificēti gan kā ierēdņu, gan darbinieku amati.

Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 4. panta pirmās daļas 24. punktu publiskā iepirkuma komisijas locekļi ir valsts amatpersonas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas