E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25900
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
4
1
4

Transportlīdzekļu novietošana dzīvojamā zonā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. martā, 2022
Inna

Labdien! Ir piespriests sods par stāvvietu (SD noteikumu p. 121.4). Automašīna stāvēja dzīvojamā zonā pie mājas Imantā. Vai tas ir pamatoti? Citas vietas, kur novietot auto, nav.

A
atbild:
13. aprīlī, 2022

Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 121. punktā noteikts: ja ar ceļa zīmēm vai ceļa apzīmējumiem nav noteikts citādi, apstāties un stāvēt aizliegts: 121.4. vietās, kur attālums starp brauktuves nepārtraukto ceļa apzīmējuma līniju, sadalošo joslu vai pretējo brauktuves malu un apturētu transportlīdzekli ir mazāks par 3 m.

Savukārt šo noteikumu 141. punkts noteic, ka transportlīdzekļu stāvēšana dzīvojamās zonās atļauta tikai speciāli paredzētās stāvvietās. Ja tādu stāvvietu nav vai ja tās ir aizņemtas, transport­līdzekļu stāvēšana atļauta tikai vietās, kur tas netraucē gājēju pārvietošanos vai citu transportlīdzekļu braukšanu.

Kā tas izriet no jautājuma, piemērotā sankcija nav attiecināma uz ceļu satiksmi dzīvojamā zonā, bet gan uz transportlīdzekļa novietošanu vietā (uz brauktuves), kur attālums starp brauktuves nepārtraukto ceļa apzīmējuma līniju, sadalošo joslu vai pretējo brauktuves malu un apturētu transportlīdzekli ir mazāks par 3 m.

Ņemot vērā minēto, aicinām jūs precizēt attiecīgā ceļa posma, kur tika novietots transportlīdzeklis, tiesisko statusu, taču apstāklis, ka nav citas vietas, kur novietot transportlīdzekli, nedod tiesības neievērot Ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas