E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20948
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kur vērsties, ja radies konflikts ar kaimiņu par robežzīmju iznīcināšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. augustā, 2020
Iveta

Labdien! Ir konflikts ar kaimiņu par robežzīmju iznīcināšanu. Robeža ir uzmērīta 2019. gadā, un tika ierīkotas robežzīmes, kuras kaimiņš ir iznīcinājis. Līdz šī gada 1. jūlijam ar iesniegumu par robežzīmju iznīcināšanu saskaņā ar Administratīvā pārkāpumu kodeksa 54. pantu varēja vērsties pašvaldības administratīvajā komisijā. Šobrīd vairs nav spēkā minētais normatīvais akts, nav skaidrs, kur var vērsties jautājumā par iznīcinātajām robežzīmēm. Paldies!

A
atbild:
21. decembrī, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam (LAPK) zaudējot spēku, administratīvie pārkāpumi un par tiem piemērojamie sodi ir iekļauti nozaru tiesību aktos vai pašvaldību saistošajos noteikumos. Minētais LAPK 54. pants par zemes lietojuma vai īpašuma robežzīmju iznīcināšanu nav pārņemts kādā no nozares likumiem, taču iespējams, ka atbildība par zemes lietojuma vai īpašuma robežzīmju (arī mežos) iznīcināšanu noteikta attiecīgās pašvaldības saistošajos noteikumos.

Ņemot vērā, ka jautājumā nav norādīta konkrēta pašvaldība, nav iespējams sniegt precīzu atbildi. Vienlaikus norādāms: ja atbildība nav paredzēta arī pašvaldības saistošajos noteikumos, šībrīža tiesiskais regulējums par svešas robežzīmes iznīcināšanu paredz vienīgi civiltiesisko atbildību, t. i., zaudējumu atlīdzināšanas pienākumu saskaņā ar Civillikuma 1779. pantu: katram ir pienākums atlīdzināt zaudējumus, ko viņš ar savu darbību vai bezdarbību nodarījis.

Lai rastu precīzu atbildi, var vērsties ar jautājumiem savā pašvaldībā vai Valsts zemes dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas