E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20388
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā maksā vecāku pabalstu, ja vecāks pāris dienu mēnesī strādā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2020
Līga

Labdien! Jautājums par vecāku pabalsta aprēķinu: vai iespējams, ka persona, kura atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, divas līdz trīs dienas mēnesī atgriežas darbā, lai veiktu darba pienākumus, kuros citi darbinieki viņu nevar aizvietot? Katru mēnesi darba devējs sniedz ziņas VID par dienām, kuras persona ir strādājusi un samaksā norunāto atalgojumu. Kā šādā gadījumā tiks aprēķināts vecāku pabalsts? Persona piekrīt šādam nelielam papilddarbam tikai ar noteikumu, ka pabalsts tiek izmaksāts 30% apmērā tikai par faktiski nostrādātajām dienām, nevis par visu mēnesi. Paldies!

A
atbild:
25. jūnijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vecāku pabalsta saņēmējam, kurš bērna kopšanas laikā ir nodarbināts un neatrodas bērna kopšanas atvaļinājumā vai bērna kopšanas laikā gūst ienākumus kā pašnodarbinātais, pabalstu izmaksā 30% apmērā no piešķirtā. Tas noteikts likuma “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” 10.6 pantā.

Vecāku pabalsta izmaksai tiek ņemts vērā bērna kopšanas atvaļinājuma periods. Vecāku pabalsta izmaksa 30% apmērā tiek rēķināta proporcionāli par kalendāra dienām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas