E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19377
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Stāvvietu izmantošana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2020
Marija

Labdien! Kur būtu jāvēršas, lai saņemtu atbildi un risinājumu? Esmu Mores ielas 11 k-4 iedzīvotāja, un mūsu mājas pagalmā, kā arī trīs blakus māju pagalmā nav stāvvietas automašīnām. Ir tikai zaļā zona, kura jau ir kārtīgi mašīnu pabojāta. Man ļoti rūp pilsētas zaļā vide, tāpēc vēršos ar lūgumu piešķirt šo māju iedzīvotājiem asfaltētu stāvvietu. Piemēram, aiz mājas esošajā BMX trases teritorijā ir aizžogots un nekad neizmantots stāvlaukums, kas jau ir aizaudzis ar sūnām. Vai nevarētu daļu no tā norobežot un atļaut mūsu māju iedzīvotājiem tur likt mašīnas?

A
atbild:
17. februārī, 2020

Lai varētu izmantot daudzdzīvokļu namiem pieguļošo teritoriju (zaļo zonu pārveidot par autostāvvietu), ir vajadzīgs dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums (Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta 2. daļas 2. punkts).

Nepieciešams, lai “par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vismaz trīs ceturtdaļas no visiem dzīvokļu īpašumiem.

Savukārt, ja šī teritorija nav attiecināma uz daudzdzīvokļu māju zemes īpašumu (tas pieder trešajām personām), tad Jums kā ieinteresētajai personai ir jānoskaidro, kas ir attiecīgā zemesgabala īpašnieks, un jāvēršas pie īpašnieka ar jautājumu par šīs teritorijas izmantošanu. Līdz ar to pušu starpā ir slēdzams līgums par autostāvvietas norobežošanu un izmantošanu.

Īpašnieku šim zemesgabalam ir iespējams noskaidrot, atrodot minētā īpašuma kadastra numuru. To iespējams noskaidrot Valsts zemes dienesta datu publicēšanas un e-pakalpojumu portālā www.kadastrs.lv. Pēc kadastra numura noskaidrošanas īpašnieks atrodams Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas