E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19247
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Zemes nomas līgums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2020
Sandra

Vai pašvaldība ir tiesīga lauzt zemes nomas līgumu, ja nomnieks ir miris un par tā laušanu iestāde nav informējusi mantinieku? Mantojuma apliecība saņemta pēc trijiem mēnešiem, un tajā norādīts šis nomas līgums, kuram termiņš beigsies tikai pēc gada. Nomnieks vēlas turpināt sadarbību, bet pašvaldība atsakās pārslēgt līgumu, jo zeme iznomāta citam. Zeme bijusi nomā vairāk nekā 15 gadus.

A
atbild:
10. februārī, 2020

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 77. panta 1. daļu pašvaldība pārvalda, lieto savu īpašumu un rīkojas ar to likumā noteiktajā kārtībā.

Zemesgabala iznomāšanas vispārējos noteikumus un atsevišķus nomas līgumā ietveramos tipveida nosacījumus reglamentē Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumi Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi”, kā arī Ministru kabineta 2017. gada 12. decembra noteikumi Nr. 741 “Noteikumi par lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām”.  

Tādējādi sākotnējā atbilde uz Jūsu jautājumu ir meklējama nomas līgumā, t. i., līguma nosacījumos, kas paredz nomas līguma izbeigšanos pirms termiņa (piemēram, ar nomnieka nāvi).

Apstāklim, ka zeme ir bijusi iznomāta iepriekšējam nomniekam 15 gadus, lietā nav nozīmes.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas