E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19236
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai var pieprasīt dzīvokļa īpašnieka personas datus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2020
Zigmāra

Vai dzīvokļu īpašnieku biedrībai ir tiesības jaunajā apsaimniekošanas līgumā pieprasīt dzīvokļa saimnieka personas kodu un zemesgrāmatas kadastra numuru?

A
atbild:
10. februārī, 2020

Ja dzīvokļu īpašnieku biedrība ir noslēgusi dzīvojamās mājas apsaimniekošanas līgumu, tad tai ir jāpilda Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā noteiktie pienākumi, arī dzīvojamās mājas lietas vešana (likuma 6. panta 2. daļas 3. punkts). Likuma 8. panta 2. daļā noteikta tā informācija, kas iekļaujama mājas lietā (arī nekustamā īpašuma tiesības apliecinošs dokuments, dzīvojamās mājas (dzīvokļa īpašuma) kadastrālās uzmērīšanas lieta, dzīvojamās mājas īpašnieks (īpašnieki) u. c.).

Tādējādi īpašnieku kā fizisku personu personas datu apstrāde Vispārīgās datu aizsardzības regulas 2016/679 6. panta 1. punkta c) apakšpunkta izpratnē ([..] lai izpildītu uz datu apstrādes pārzini attiecinātu juridisku pienākumu) ir tiesiska. Tāpat tā ir tiesiska, ja starp īpašnieku un biedrību ir noslēgts apsaimniekošanas līgums – lai nodrošinātu līguma izpildi regulas 6. panta 1. punkta b) apakšpunkta izpratnē.

Bez minētā paskaidrojam arī, ka dati par īpašumu (īpašnieku) ir pieejami publiskajā reģistrā – zemesgrāmatā. Proti, dati, kas nepieciešami normatīvo aktu izpildes nodrošināšanai, ir pieejami publiskajā reģistrā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas