E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19000
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
6
1
6

Kur iegūt informāciju par uzsāktu mantojuma lietu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2020
Diāna

Labdien! Kā var uzzināt, kurš notārs uzsācis mantojuma lietu, ja šī informācija nav publicēta “Latvijas Vēstnesī”? Mantojuma lieta ir uzsākta jau 2019. gada martā, bet vēl nekur nav izziņota.

A
atbild:
24. janvārī, 2020
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Notāram, uzsākot mantojuma lietu, tā ir jāieraksta mantojuma reģistrā. Mantošanas lietu reģistrs par maksu ir pieejams arī internetā. To, ka mantojuma atstājējs ir ierakstīts mantojuma lietu reģistrā, var redzēt bez maksas.

Jūs ar mantošanas iesniegumu varat vērsties pie jebkura notāra, kas praktizē tajā apgabaltiesas darbības teritorijā, kurā bija mantojuma atstājēja pēdējā deklarētā dzīvesvieta. Ja mantojuma lieta ir uzsākta pie cita notāra, tad notārs varēs apstiprināt jūsu gribu par mantojuma pieņemšanu vai atraidīšanu, pēc tam šo apstiprinājumu būs jāiesniedz notāram, kurš mantojuma lietu jau ir uzsācis.

To, kurš notārs ir uzsācis mantojuma lietu, Jums varēs pateikt arī jebkurš cits notārs, pie kura būsiet vērsusies, bet, ja mantojuma lieta nav ierakstīta mantojuma lietu reģistrā, notārs to uzsāks un izveidos ierakstu.

Atbilstoši Civillikuma 693. pantam griba pieņemt mantojumu ir jāizsaka viena gada laikā no mantojuma atklāšanās dienas vai viena gada laikā no ziņu saņemšanas par to, ka mantojums ir atklājies, tāpēc aicinu nevilcināties un laikus vērsties pie notāra, kurš ved mantojuma lietu.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas