E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18721
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Liegumu piemēro nevis apliecībai, bet gan tiesībām vadīt transportlīdzekli

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. decembrī, 2019
Andris

Labdien! Ir piemērots APK liegums vadītāja tiesībām (149.8.7.0). Vai var nokārtot vadītāja tiesības citā valstī un tās izmantot?

A
atbild:
12. decembrī, 2019
Linda Ņikona
LV portāls

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 29.2 pants paredz, ka aizliegumu noteiktu laiku iegūt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības piemēro transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem nav šo tiesību un kuri izdarījuši pārkāpumu, par ko paredzēts atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības. Aizliegums attiecas uz visām transportlīdzekļu kategorijām, izņemot velosipēdu, neatkarīgi no tā, ar kuras kategorijas transportlīdzekli pārkāpums izdarīts.

Transportlīdzekļu vadīšanas tiesību iegūšanas aizlieguma termiņu nosaka atbilstoši konkrētā pārkāpuma sankcijā noteiktajam transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanas termiņam. Ātrāk tas beigties nevar.

Savukārt pat tad, ja Jums izdotos iegūt autovadītāja apliecību citā valstī, aizliegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības Latvijā būtu spēkā līdz termiņa beigām, kuras norādītas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Liegums netiek piemērots apliecībai, bet gan attiecas uz tiesībām vadīt auto.

Kā iepriekš LV portālam skaidrojusi CSDD, Latvijā ir aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja ir stājies spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. Tas, ka personai kaut kādu apstākļu dēļ ir kādā citā valstī izsniegta vadītāja apliecība, šo prasību neatceļ. Tas attiecas ne tikai uz Latviju, bet arī uz citām valstīm. Papildus tam saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem cilvēkam var būt tikai viena lietošanai derīga vadītāja apliecība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas