E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18675
Lasīšanai: 2 minūtes

Sveša e-pasta izmantošana ir nelikumīga darbība ar fiziskās personas datiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2019
Uldis

Labdien! Sakiet, lūdzu, ja es cita e-pastā ieeju kā īpašnieks, tad skaitās, ka es to “uzlauzu”? Pieķēru savu sievieti krāpšanā. Viņa bija pierakstījusi sava drauga e-pastu un paroli.

A
atbild:
14. janvārī, 2020
Signe Krūzkopa
LV portāls

Atbilstoši likumdošanai Jūsu gadījumā konstatētā fakta izvērtēšana kriminālprocesa ierosināšanai varētu notikt pēc Krimināllikuma 144. panta “Korespondences un elektronisko sakaru tīkliem pārraidāmās informācijas noslēpuma pārkāpšana” un 145. panta “Nelikumīgas darbības ar fiziskās personas datiem”, kā arī saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 204.7 pantu “Nelikumīgas darbības ar fiziskās personas datiem” par nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas datiem, tas ir, par jebkurām nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas datiem, ieskaitot datu vākšanu, reģistrēšanu, ievadīšanu, glabāšanu, sakārtošanu, pārveidošanu, izmantošanu, nodošanu, pārraidīšanu, izpaušanu, bloķēšanu vai dzēšanu.

Respektīvi, Jūsu aprakstīto darbību nevarētu definēt kā e-pasta uzlaušanu, bet gan kā nelikumīgu darbību ar fiziskās personas datiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas